Nasze pieski należy odpowiednio przygotować do warunków zimowych. Łapki naszych pupili narażone są na kontakt z solą. Dlatego należy zabezpieczyć poduszeczki między paluszkami odpowiednim preparatem, a po każdym spacerze należy łapki opłukać ciepłą wodą. W zimie pieski nie ścierają sobie pazurków, pamiętajmy więc o regularnym ich przycinaniu. Yoreczki, które są szczególnie wrażliwe powinno się ubierać w ubranka, które przy odrobinie inwencji można samemu zrobić. Ja w ubiegłym roku zrobiłam kilka sweterków, ale prawdę mówiąc kupiłam też kombinezonki i polarki i w tym roku będzie jak znalazł. Kupiłam też krem do łapek i w tym roku też muszę kupić. Bardzo zapobiega odmrożeniom i Sandi nie piszczała i nie podnosiła raz jednej raz drugiej łapki. W wielkie mrozy nie chodziliśmy na długie spacery, ale jeżeli były to starałam się iść bardzo szybko (bo i mnie było zimno) i moje dwa małe szkraby zmuszone były biec i miałam pewność że nie zmarzły. [img]http://www.arpegio.pl/anim/zwierzeta/11.gif[/img]
Poszukam kilka preparatów do ochrony łapek i wkleję do działu Pielęgnacja.[center]