[quote="gaya"]
monia_k88 napisał/a:
gaya napisał/a:
nawet jak uszka są klapnięte yorki wyglądają słodko
Z tym się zgadze, o ile są zadbane
[/quote]
Po prostu nie zostałam tu zrozumiana. Nawet oklapłe powinny być przystrzyżone na końcach 1/3 bądź 1/2. To, że są oklapłe to nie znaczy, że właściciel może je zaniedbać i zostawić włosy wiszące na 10cm. Pies którego widziałam, nawet nie miał widocznych uszów, grzbiet miał krótko obcięty, trochę dłuższa firaneczka. Więc widać, ze ktoś go strzyże.
I nie piszcie, że jestem jakaś bee bo tępię pieski z oklapłymi uszami :uoee: Wcale tak nie jest
[quote="gaya"]
monia_k88 napisał/a:
Skoro stoją to sa zadbane, proste i logiczne, jak miesiąc nie przystrzygę uszek Tobiskowi to ma klaple, jak szczeniaczek
Wiem co pisze
a ty chyba jednak nie koniecznie wiesz co piszesz
stojące ucho nie jest odzwierciedleniem "dbania" o nie i nie jest to wcale proste i logiczne,[/quote]
U mojego Tobiśka uszy by oklapły, żebym regularnie ich nie podgalała, nawet on nie ma sił ich wtedy postawić. Co z tego, że w rzeczywistości są stojące, jak tego nie widać i są oklapłe. Dopiero przystrzyżone stoją.
Tak jak pisałam stojące, czy też nie, powinny być podgolone na końcach. Tylko o to mi chodziło, czy musiałam to aż tak dosadnie pisać