Aga Ta metoda to metoda wypróbowana od naszych sąsiadów za granicy,lepiej przez to u nas włos rośnie...ale to metoda dla psów papilotowanych,bo np.Pusiek tyle już nie wytrzyma.
kasiulek123333 Czyli mój Kiki też by nie wytrzymał 🙂 Nie żeby mi się nie chciało go kąpać co tydzień :skromny: Tylko po prostu zdziwiłam się 🙂 Jednak to prawda,że człowiek całe życie się uczy :lol: :lol: :lol:
Marlena Ja Rokiego nie papilotuje i kąpie go co tydzień, bo nie wyobrażam sobie inaczej. Roki, według mnie, ma ładny włos, więc kąpiele mu nie szkodzą, ale każdy robi tak, jak uważa. 🙂
kasiulek123333 Roki ma super włos :okok: :okok: :okok: Czyli każdy powinien sam u swojego pieska wiedzieć kiedy należy go kąpać 🙂 🙂 🙂
vivica kasiulek123333 napisał Czyli każdy powinien sam u swojego pieska wiedzieć kiedy należy go kąpać 🙂 🙂 🙂 Dokładnie. Wcześniej kąpałam Tosię co 7 dni - cudowałam z kosmetykami - i po kilku dniach po kąpieli włos był brzydki. Teraz zmieniłam metodę i widzę ogromną różnicę.
a-anka Jak u ludzi, zacznie się myć codziennie to coraz szybciej się przetłuszczają. Niestety moja Pumiśka MUSI być kąpana co tydzień, codziennie z tymi psami się tacza, pozbijana, niby się czesze ale to nic nie daje. Drapie się już po 5 dniach. Woda brudna, że szok :szok:
Marlena Zgadzam się z vivi, Kasią i Agą, każdy ma swoje metody, które są dla niego dobre. :hura1: :hura1:
vivica Dokładnie Marlenko. Latem Tosia była kąpana nawet co 4 dni, bo długim kłakiem zbierała kurz i nie mogłam jej rozczesać. Teraz jak ma krótsze włoski mogę kąpać rzadziej. Co ciekawe - teraz nie stosuję odżywek i włos jest o niebo lepszy niż po tych specyfikach, no i z niesamowitą łatwością się rozczesuje po kąpieli. Mało tego - do następnej kąpieli nie robią się kołtuny, chociaż kłaki na łapkach i ogonie ma długie.
SarrUsia Ja mam takie pytanie bo Moja Daisy ma 2miesiące dopiero i nie była jeszcze kąpana. I chciałam zapytać czy mogłabym ją już wykąpać czy lepiej się jeszcze wstrzymać? Bo jest już bardzo brudna i troszkę brzydko pachnie że tak powiem, a wiem że ona sama też się męczy takimi zapachami. Ale boję się że może jej się coś stać gdy ją wykąpe.
SarrUsia Dziękuje za odpowiedź. Bo pan od którego braliśmy Daisy mówił żeby wykąpać ją dopiero jak skończy 3miesiące. A ma dopiero 2 także czekać jeszcze miesiąc to troszkę długo🙂
gaya fajnamysza napisałalbo najlepiej w żelu do higieny intymnej.... o tym to pierwsze słyszę :szok: proponuję tak jak Marlenka dobry szampon dla szczeniąt 🙂
[usunięty] Mi tak kilku weterynarzy radziło i tak robiłam, Tofik miał 7 tyg jak go dostałam i co tydzień go kąpałam i nic mu nie jest 🙂