Hej dziewczyny! Zakładam nowy temat, bo nie wiem, gdzie o tym napisać. Mam problem z rozmiarami ubranek. Planuję zakup zimowego kombinezonu dla Timcia. Mamy juz jeden, ale cienki - kupiony w zeszłym roku jest "w sam raz" - tzn. piesek nie ma dużo luzu, ale rusza sie w nim OK. Kupowałam w moim mieście w zoologicznym, firma mało znana-"Abol..." Rozmiar ubranka - 4. I teraz mam problem, bo w moim sklepie jest mały wybór. Wolałabym kupić przez internet - dużo fajnych wzorów i chyba lepsza jakość niektórych ubranek. Tylko boję się, ze nie trafię z rozmiarem. Mój kolos nie jest typowym yorkiem i to utrudnia jeszcze bardziej sprawę. Waży około 5kg a jego wymiary mniej wiecej to:
- długość (od szyi do nasady ogona) około 31 - 34 cm (ciężko go zmierzyć, bo jak przykładam cm to się wygina)
- wysokość ok. 28 cm
- obwód w klatce 40 cm
- obwód szyi 29 cm
Moze któreś z Was mają chociaż trochę podobne wymiary pieska i znają rozmiar jego ubranek albo potrafią mi doradzić jaki rozmiar kombinezonu wybrać. Biorę pod uwagę firmy takie jak : Grand Finale, Dobaz ewentualnie Chaba. A może polecicie mi jakieś inne firmy lub aukcje internetowe? Byłabym bardzo wdzięczna :buzki: