Witam,mam na imię Agnieszka, ale przyjaciele mówią do mnie Aga lub Jagna, a myślę że i tu znajdę przyjaciół. Znalazłam się tutaj, gdyż od paru tygodni poszukuję suni i przeczesuję internet szukając szczeniaka. Czytając informacje na temat świadomego wyboru szczeniaka, dzwoniąc do ogłaszających swoje hodowle, zaczynam się gubić. Albo hodowle nie mają nic wspólnego z ZKwP i wyśmiewają moją potrzebę kupna szczeniaka z rodowodem FCI, albo okazuje się, że szczeniak i owszem jest z rodowodem, ale Pani nic nie chce mi powiedzieć na temat hodowli i jest gotowa przywieźć szczeniaka w każde miejsce Polski, ale czuje się obrażona kiedy pytam jak nazywa się hodowla i w jakim oddziale ZKwP jest zarejestrowana. Poradźcie mi proszę, jak znaleźć dobrą hodowlę, gdzie psy są kochane i dobrze traktowane, a właściciele nie mają nic do ukrycia. Może zbyt się przejęłam historiami o pseudo hodowlach, ale owa Pani ma na portalu ogłoszeniowym ponad 40 ogłoszeń. Może ją krzywdzę, ale kojarzy mi się to z fabryką. Nie podoba mi się też, że Pani sprzedaje dorosłe psy i nie interesuje jej przyszły właściciel szczeniaka. Mam nadzieję, że polecicie mi odpowiednią hodowlę. Miejsce nie ma znaczenia, dojadę wszędzie.