Mi narzeczony kupił suczkę za 520zł bez rodowodu i bardzo się cieszę że ją mam. Nie ma różnicy czy piesio ma rodowód czy nie. Twoja mam mówi że bez rodowodu są bardziej wrazliwe. Dlaczego? Te z rodowodem dają tyle samo miłosci co bez , nie sugeruj się w wyborze pieska tym że tańszy i że blisko. Ja miałam kiedyś sunię za 650zł równiez bez rodowodu bo poprostu się w niej zakochałam jak ją zobaczyłam na zdjęciu :) a droga po nią wyniosła nas 350zł jak nie więcej i nie sugerowaliśmy się tym że jest daleko czy blisko i czy ma rodowód czy nie. Tak więc przemyśl sobie decyzję jeszcze i może wstrzymaj sie z wyborem , moze uzbuerasz więcej i kupisz sobie kiedys jakiegoś . Nie warto się spieszyć bo się chce mieć pieska już w tej chwili najlepiej.
No a jeśli już tak bardzo chcesz mieć to pozostaje mi życzyć ci powodzenia w poszukiwaniach:)
Tylko pamiętaj że jak juz ci się jakis spodoba to dobrze by było abys zobaczyła zdjęcia rodziców lub chociaż mamy .
Ja moją Daisy kupiłam od pewnych starszych ludzi , ogłoszenie znalazłam w gazecie , potem na allegro zobaczyłam zdjecia , szczeniąt i suni. Jak się potem okazało to zdjecie mamy nie było tej ktora urzodziła te szczeniaki:( :[ ci państwo mieli mnóstwo yorków latających po podwórku :szok: moja Daisy leżała w jakiejś beczce , jak to zobaczyłam byłam w szoku od razu ją wziełam na rece.
Przykro mi że ludzie traktuja psy jak maszynke do zarabiania pieniedzy . I tak zaniedbuja , żeby yorki latały po podworku i siedziały w kojcach szok.
Dlatego warto się zastanowić nad kupnem yorka bez rodowodu. Dziewczyny u nas na forum mają śliczne psiaki zadbane z rodowodami , moze od nich kup.
Nie mam nic do ludzi którzy mają jakies stowarzyszenia i sprzedają psiaki , bo wiem że pieskom nie dzieje się krzywda , są zadbane i wgl. Sa też osoby które sprzedają pieski bez rodowodu tak poprostu dla siebie i również dbają o nie. Od takie rodziny miałam poprzednią sunie . No a tą Daisy to poprostu nie wiem jak mogli do beczki położyć... No ale cóż takim ludziom zrobisz.
Przemyśl swoją decyjzę :) Powodzenia