Kinga super szarpak :)
Oczywiście ze mam instrukcję ;) bardzo proste do uszycia :)
Ja nie robiłam koła na 90cm a na 60cm :lol: dla jednego psiaka w sam raz :okok:
Jutro wstawię fotkę jak dziewczyny się wylegują ;) Shila i Kessi "walczą" kto będzie tam leżał :wysmiewacz:
[color=darkblue][b]Jak uszyć legowisko dla psa ?[/b][/color]
[img]http://legowisko.dlapieska.pl/files/artykuly/jak-uszyc-legowisko-dla-psa_16_s.jpg[/img]
Osoby które mają w sobie chociaż małą żyłkę krawiecką mogą postarać się uszyć legowisko dla swojego psa. Wbrew pozorom nie jest to wcale trudna sprawa o czym przekonacie się Państwo czytając poniższy artykuł.
Do uszycia legowiska dla psa potrzebować będziemy :
- maszyna do szycia
- nożyczki
- 2 kawałki materiału
- 2 metry wstążeczki
- 2 kg wypełnienia w postaci kulek silikonowych lub szarpanej pianki poliuretanowej.
1. Pierwszą czynnością jaką powinniśmy wykonać jest nałożenie dwóch warstw materiału na siebie. W naszym przypadku jest to krótko strzyżone futerko oraz mocna bawełna, ale równie dobrze mogą to być dwa kawałki tej samej tkaniny.
2. Drugą czynnością jest nakreślenie koła o średnicy 90 cm na wierzchniej tkaninie oraz wycięcie go nożyczkami. (Pamiętajmy o zapasie dwu centymetrowym zapasie na szew zewnętrzny w legowisku).
3. Kolejną czynnością jest zszycie obu tkanin razem z sobą. Zaczynamy oczywiście od środka okrągłym szwem o średnicy 30 cm. Przed jego zakończeniem pamiętajmy o pozostawieniu niedoszycia na upchanie włókniny.
4. Kolejną czynnością jest stworzenie szwów rozchodzących się od okręgu (całość powinna wyglądać jak zarys słońca z promykami)
5. Na sam koniec pozostawiamy szwy które stworzą nam tunel pod wstążeczkę ściągającą nam legowisko do postaci meduzy.
6. Ostatnią czynnością jest wypchanie posłania owatą zaszycie miejsca pozostawione do wypchania włókniną.
Źródło legowisko.dlapieska.pl