palina22 tydzień temu tofik miał kleszcza pod okiem nie wiem czy na łąkach złapał czy w lesie my często robimy wycieczki w plener i tofik biega luzem
Marika O matkości :szok: tak wcześnie kleszcze? Muszę mamie powiedzieć i iść kupić preparat, Bruno ma dłuższe włoski to mogę nie zauważyć.
Monika Tak w tym roku sezon kleszczowy dośc wcześniej, koty stajenne już łapały na początku marca :smutny:
lilu71 Kleszcze w tym roku wcześnie i pewnie będzie plaga. Wsyztsko przez łagodną zimę :( Wetka mówiła, ze już od ponad miesiaca wyciąga psiakom kleszcze. Ja mojego Timusia na razie zakropiłam ale w przyszłym miesiącu kupię chyba obrożę Foresto. Miał w zeszłym roku i w miare się sprawdziła. Chociaz jednego "pasażera" złapał :yyyy: Ale brata pies jest zakrapiany i też miał juz kilka, czyli nie ma 100% zabezpieczenia.
DaiShi [quote='Marika' pid='61872' dateline='1427094569']My używamy Advantix[/quote]Jak się sprawdza ? ile ml ma pipeta na yoreczka :mysli:Ja zakraplałam Duowin Contact, sprawdzał się super ale nigdzie nie moge dostać dużego opakowania :yyyy:
palina22 Ja zakropliłam Tofika Sabunolem planuje kupić później obrożę z pchełki dwa lata nam się sprawdzała wiec i w tym roku kupie
DaiShi Kupiłam zapas Advantix ;) dziś kropimy dziewczyny ;) Mam nadzieję ze u nas sprawdzą się te kropelki :)
Marika Jakiś czas temu pisałam na gadulcu, żebyście nie kupowali Fiprex, nie wiem czy wszyscy czytali.UWAGA!!!Nie kupujcie FIPREX! Weterynarz mi powiedział, że jest już nie skuteczny, powinien działać dłużej, a po tygodniu, dwóch już nie działa!
Ewelano Ja używam [b]Frontline Spray[/b] i zawsze byłam zadowolona, jest super wydajny i starcza dla całego mojego psiego stada... [img]http://image.ceneo.pl/data/products/12385218/i-frontline-spray-100ml.jpg[/img][hr]Marika zgadzam się z Tobą, używałam [b]Fripex[/b] i był do niczego!!!
palina22 Ja kupiłam obrożę z pchełki sprawdziła się przez dwa lata wiec mam nadzieje ze i w tym roku się sprawdzi :) mam jeszcze szampon do kompania na pchły i sprej w razie nagłych wypadków.
DaiShi U mnie już dwa lata temu Fiprex działał tylko niecały tydzień :yyyy: wcześniej zawsze nim kropiłam i działał przeszło 3 tygodnie :mysli: zmieniłam na duowin który super się sprawdził (ponad miesiąc bez kleszczy) w tym roku trudno dostać większe opakowania dlatego kupiłam Advantix i mam nadzieję ze się sprawdzi ;)Skład podobny, w obu jest permetryna ;) zobaczymy jak będzie ;)
monia_k88 Teraz przez prawie 2 tygodnie jeździliśmy z Tobiskiem do przychodni na kroplowki dwa razy dziennie. Wiece ile piesków przyjezdzalo z choroba pokleszczowa. Straszne. Kleszczy jest zatrzęsienie.My Uzywalismy Foresto, teraz mamy Kiltix. Chwałę obydwie. Tylko warunek muszą być bardzo blisko ciała. Odradzam dla długowłosych
DaiShi Beti złapała kleszcza :mysli: na pyszczku :mysli: zakropiona ponad 3 tygodnie temu :mysli: Advantix się sprawdza :haha: musze w tym tygodniu ponownie je zakropić ;)
Marta Cooooo?ja moje sunie zakraplam FIPREXEM do tej pory wszystko było ok jestem w szoku,wierzyć się nie chce że działa tylko tydzień?