No dobra Dziewczynki, Wy tu o samych przyjemnych sprawach gadacie, a powiedzieć też trzeba, że york i dziecko (tu chciałam zaznaczyć, że chodzi mi o dzieci takie jak mam ja czyli 3 lata i 6 lat i moją sytuację tzn. zadnych babć i cioć, sióstr które przy dzieciakach pomagają ) to nie zawsze same pozytywy ;)
- trzeba mieć oczy naprawdę dookoła głowy, gdy w domu jest małe dziecko i szczenię: zarówno piesek może zrobić krzywdę maleńkiemu dziecku, które np. raczkuje po podłodze (nawet małe ząbki naszego yoreczka mogą być przyczyna tragedii jak ugryzą w okolicach np. oka), jak i nasze dziecko może zupełnie nieświadomie skrzywdzić pieska ? szczególnie szczenię ? bo za mocno je przytuli, albo zbyt nieporadnie trzyma na rękach, :bezradny:
Wspólne przebywanie na dworze w lecie z dziećmi i psem do sama frajda :okok: , ale w zimie jest już inaczej. Z pieskiem trzeba wyjść na dwór z samego rana, na zewnątrz 20 stopni na minusie :szok: , a my nie mamy z kim zostawić dziecka (a właśnie uczymy naszego szczeniaka czystości i nie ma zmiłuj, że wyjdzie za godzinę) :lol:
Trzeba zerwać z łóżka malucha, ubrać odpowiednio do temperatury, wcześniej ubrać psa, na koniec siebie (cała zabawa jest jeszcze lepsza jak jest więcej niż jedno dziecko). :zmeczony:
Jak już wszyscy są ubrani i gotowi do wyjścia, ty jesteś cała zgrzana i zziajana, a piesek właśnie nalał Ci na próg, bo to wszystko trwało za długo) to wierzcie mi, że nie jest do śmiechu :zmeczony:
Podobnie jak uda wam się właśnie uspać dzieciątko i zdaje Ci się, że masz chwilę czasu, żeby coś zrobić w domu to Twój piesek zaczyna szczekać na cały mały gardziołek :lol:
Dziecko się budzi i płacze :zdegustowany: , pies szczeka zachęcony płaczem dziecka na zasadzie ?kto potrafi głośniej? :zdegustowany: , właśnie zaczyna dzwonić twój telefon :zdegustowany: , do drzwi ktoś puka :zdegustowany: , a na patelni przypalają się kotlety, które zaczęłaś smażyc w nadziei, że uda ci się to zrobic spokojnie zanim dziecko wstanie :zdegustowany: ? i w takiej sytuacji nasze nerwy i cierpliwość przechodzą ciężką próbę. :lol:
Jeżeli ktoś się wystraszył, to tylko wspomnętylko, że wszystkie te przyjemne sprawy, o których pisały Dziewczyny też mają miejsce :okok: