Jestem tu nowa, wypadałoby więc, abym i ja przedstawiła swojego yorka. :) Gabi urodziła się 19 kwietnia 2011r. Wzięłam ją do domu, gdy miała 2 miesiące. Gabi okazała się spełnieniem moich marzeń. Od zawsze chciałam mieć psa, który będzie we mnie ślepo zapatrzony, owszem, mieliśmy wówczas w domu psa, jednakże od zawsze był on bardzo niezależny... Ja chciałam czegoś więcej. To właśnie Gabi wprowadziła mnie w praktyczny rozdział świata psów. Przed jej pojawieniem siedziałam z nosem w książkach o psach nie mogąc przetestować metod w nich zawartych z praktyce. teraz czuję, że mogę wszystko! York wbrew pozorom nie jest psem na kanapę, przecież to TERRIER! :serce: Pies wymagający, potrzebujący dużej dawki ruchu i wysiłku fizycznego. Razem z moja suczką od jakiegoś czasu ćwiczymy, póki co bardzo amatorsko dogfrisbee. Mam też na stanie kilka przeszkód do agi, z którymi także coś kombinujemy. Gabi uwielbia wszelkiego rodzaju zabawki, ale największa sympatia darzy piłeczki. :D Pracujemy razem metodą klikerową, dzięki której wiele osiagnęłyśmy. Mogłabym jeszcze długo wymieniać nasze wspólne zainteresowania i przeżycia, ale jeśli ktos sie zainteresuje, to dowie się tego: a)z mojego bloga, b)z moich wypowiedzi na tym forum. Powiem jeszcze tylko coś bardzo oczywistego: Kocham moją suczkę! :pies: