Sony-piesek, ur.24.04.2007r., waga obecna 2,7kg. Jest to york biewer w kolorze gold, dość rzadko spotykany. Charakter typu ADHD, choć wraz z upływającym czasem coraz więcej powagi nabiera, ale czasem zachowuje się jeszcze jak szczeniak :) poza tym, to dobrze ułożony, posłuszny psiak. Pieska wzięłam od pani,która kupiła go dla 2,5 letniej wnuczki,której w wypadku zginęła mama. Niestety dziewczynka była zbyt mała by móc bawić się z tym pieskiem, targała go za uszy itp. Sony ogólnie został sprowadzony z Holandii do Łodzi,z Łodzi zabrałam go do Jeleniej Góry,a z Jeleniej Góry przyjechaliśmy do Wrocławia :) i jest nam tu bardzo dobrze :)
Lili-sunia, ur.14.11.2014r, waga obecna 1700g. Jest to tradycyjny york,stalowo-złoty. Przewidywana waga, to ok 2,5kg. Rosła intensywnie do 3 miesiecy, później zwolniła. Charakter ma dość trudny, nie lubi głaskania, kradnie wszystko i zanosi do legowiska, wymusza wszystko szczekaniem, nie daje żyć starszemu. Jest trudnym psem i wiem już dziś, że jak jej porządnie nie wyszkolę, to będzie wchodziła na głowę :) Lili przyjechała do mnie z Legnicy :) jest u mnie dopiero 2 miesiące więc wiele przed nami, docieramy się :)