[quote='mela_6' pid='70040' dateline='1479289791']
[quote='vivica' pid='53785' dateline='1401999808']
Paulinko, moja Tosia 2 lata temu miała problem z łapką. Co jakiś czas łapka drętwiała, malutka nie potrafiła na nią stanąć. Poszłam z Tosią do weta, który stwierdził ruchomość rzepki. Zalecił na początek stosowanie suplementu, ale nie wskazał jakiego. Nie dopytywałam się, gdyż wet zna mnie dobrze i wie, że zanim się na coś zdecyduję, to lubię poszperać w necie. Po powrocie do domu zaczęłam szukać informacji na temat suplementów. Bardzo dobrą opinię miał preparat ArthroHA firmy Dolfos. Zamówiłam w sklepie zoologicznym ten preparat i rozpoczęłam kurację. Po kilku tygodniach była ogromna poprawa. W międzyczasie byłam u weta i powiedziałam jaki preparat zakupiłam - wet stwierdził, że dobry wybor. Dwa razy w roku przeprowadzam małej kurację - 3 miesiące podaję preparat, 3 miesiące przerwy. W okresie przerwy w podawaniu preparatu, raz w tygodniu gotuję małej kurze łapki.
Rzepka jest teraz stabilniejsza. Mała nie ma ataków sztywności łapki.
[/quote]
Wczoraj byłam z psiakami na szczepieniu i weterynarz powiedziała,że Molly ma wypadające rzepki,że w przyszłości będzie trzeba zastanowić się nad operacją,teraz nie kuleje ani nic,gdyby weterynarz mi o tym nie powiedziała to bym nawet o tym nie wiedziała-[b]Vivi[/b] czy te leki co podawałaś Tosi nadawały by się dla Molly? A może Wy dziewczyny wiecie co można zrobić,żeby to się jej nie pogłębiało?
[/quote]
Skarbie, jak najbardziej polecam ten suplement diety :okok: Ja od roku już go nie stosuje, bo nie ma potrzeby. Łapki są stabilne. Z tym że ja raz w tygodniu gotuję małej kurze łapki i raz w tygodniu Tosia dostaje krewetki.